Dezinfekcija

Pomoću savremenih dezinfekcionih sredstava i opreme vršimo dezinfekciju poslovnih, stambenih, javnih i drugih prostora, vozila i opreme.

Vodeni rastvor preparata se primenjuje ULV tehnikom (ultra-low volume – veličina kapljica 5-50 µm) namenskim uređajem za hladno zamagljivanje ili metodom orošavanja motornim i ručnim prskalicama.

Bez neprijatnih mirisa

ŠTA JE DEZINFEKCIJA?
Pod pojmom dezinfekcije obuhvaćen je skup različitih postupaka kojima se mehaničkim, fizičkim ili hemijskim putem, postiže smanjenje populacije štetnih mikroorganizama na vrednosti bezopasne po čoveka i okolinu. Za uspešnu dezinfekciju potrebno je poznavanje bioloških osobina mikroorganizama, kao i poznavanje prostora, opreme i materijala koji se tretiraju, kako bi se napravio adekvatan izbor dezinfekcionih metoda, tehnika i sredstava.

Dezinfekcija je važna i neophodna za očuvanje zdravlja čoveka, životinja i biljaka. Ona treba da se sprovodi na svim mestima gde postoji rizik od pojave zaraznih bolesti i samim tim je neophodan postupak u prevenciji zaraznih bolesti

dezinfekcija1

Mikroorganizmi se mogu podeliti u dve veće grupe:

Saprofitne mikroorganizme koji razgrađuju odumrlu organsku supstancu i uobičajeno nisu uzročnici zaraznih bolesti, osim ukoliko se prenamnože ili nehotično prenesu na hranu ili predmete gde je njihovo prisustvo štetno i nepoželjno.

Patogene mikroorganizme koji uzrokuju razne bolesti svojim prisustvom i/ili toksinima koje ispuštaju, direktno ugrožavajući biljke, životinje, čoveka i njegovu okolinu.

Dezinfekcija se može vršiti različitim metodama – mehaničkim (filtriranje), fizičkim (suva i vlažna toplota ili zračenje) ili hemijskim (upotreba hemijskih sredstava za dezinfekciju).

Prilikom izvođenja dezinfekcije prostora, najvažniji korak je mehaničko čišćenje koje podrazumeva struganje, metenje, četkanje, pranje i odmašćivanje površina, čime se ukloni većina prisutnih mikroorganizama. Čišćenje mora da seprimeni pre fizičkog ili hemijskog tretmana dezinfekcije,  čime se osigurava maksimalna efikasnost sprovedenog tretmana.

Tretmani dezinfekcije prema definiciji mogu biti:

E

Preventivni – svakodnevno se primenjuju u zdravstvenim organizacijama, proizvodnim pogonima, sredstvima javnog prevoza itd.

E

Tekući – predstavljaju ciljanu dezinfekciju u slučaju pojave bolesti čoveka, životinja ili biljaka i sporovode se sve vreme trajanja bolesti.

E

Završni – sprovode se nakon prestanka bolesti.

dezinfekcija2

Naš tim će nakon stručne procene preporučiti najbolje rešenje i detaljan plan izvođenja tretmana, kako bi se postigli najbolji rezultati. Dezinficijensi koje koristimo pri izvođenju tretmana su registrovani za upotrebu u Republici Srbiji i imaju svu potrebnu dokumentaciju koju vam dostavljamo na uvid.

dezinfekcija1
dezinfekcija2
dezinfekcija3

Pozovite nas već danas:

+381 (0)25 5155055

“ Oris “ doo sombor

Adresa: Bezdanski put bb, 25000 Sombor

Centrala: +381 (0)25 515 5 055

+381 (0)63 521 519

Whatsupp : +381 (0)63 503 669

Kontaktirajte nas