Monitoring Aktivnosti Štetočina

Monitoring aktivnosti štetočina je sastavni deo usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Od 2014. godine, monitoring aktivnosti štetočina sprovodimo pomoću aplikacije PestScan, čime smo započeli novi trend u pružanju usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u Republici Srbiji.

Uvek smo za korak ispred

Preduzećima iz prehrambene i pratećih industrija kao nezaobilazni segment primene HACCP sistema i dostizanja standarda ISO 22000, kao i prilikom zaštite uskladištenih sirovina i proizvoda u poljoprivredi i drugim proizvodnim granama, prilikom sistematskog suzbijanja komaraca u naseljenim mestima i slično, neophodan je monitoring aktivnosti štetočina i uspešnosti primenjenih mera kontrole štetočina.

Monitoring podrazumeva praćenje svih pojava i promena vezanih za ciljne vrste insekata i glodara u određenom vremenskom periodu. Glavne prednosti monitironga su:

E

Redovno praćenje aktivnosti štetočina dobro funkcioniše za proveru uspeha ili neuspeha primenjenih mera kontrole štetočina.

E

Sakupljeni podaci se mogu kroz analizu trendova koristiti za projektovanje budućih populacija i planiranje daljih mera kontrole štetočina.

Kontrola štetočina zahteva fleksibilnost i apsolutnu posvećenost praćenju njihove aktivnosti. Monitoring štetočina je specifičan za lokaciju, sirovine ili proizvode, useve i štetočine. Svaka situacija zahteva specijalizovano znanje i alate kao što su:

E

Korišćenje adekvatnih klopki za monitoring – UV lampe i feromonske zamke za razne vrste insekata, lepljive zamke i hranilice za glodare i slično.

E

Poznavanje biologije, životnog ciklusa i ponašanja štetočina radi pravilne identifikacije.

E

Poznavanje raspoloživih metoda, tehnika i sredstava za kontrolu štetočina kako bi smo odabrali odgovarajuće mere za njihovo suzbijanje.

bg counter oris
dezinfekcija2

Kvalitetno sproveden plan kontrole štetočina koji obuhvata monitoring aktivnosti štetočina, omogućava pravovremenu i ograničenu upotrebu hemijskih sredstava, pravovremeno suzbijanje štetočina, dobar učinak sprovedenih tretmana i minimalnu štetu učinjenu od strane štetočina.

Naš stručni tim spremno dočekuje sve izazove vezane za ovu problematiku. Zahvaljujući monitoringu u mogućnosti smo da pravovremeno reagujemo i sprovedemo tretmane dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije pre nego što aktivnosti štetočina izmaknu kontroli.

bg counter oris
dezinfekcija2

Pozovite nas već danas:

+381 (0)25 5155055

“ Oris “ doo sombor

Adresa: Bezdanski put bb, 25000 Sombor

Centrala: +381 (0)25 515 5 055

+381 (0)63 521 519

Whatsupp : +381 (0)63 503 669

Kontaktirajte nas