Zaštita od ptica

Ptice predstavljaju veliki problem, kako u naseljenim mestima, tako i u velikom broju industrijskih objekata, skladišta, aerodromima i svim onim mestima gde njihovo prisustvo ugrožava higijenski status ili bezbednost.

Primenom raznih efikasnih fizičkih i hemijskih metoda uspešno štitimo poslovne i stambene objekte od ptica

Nudimo dugoročno rešenje

Ptice nanose velike štete svojim izlučevinama, perjem i kontaktom. Mnoge ptice iz našeg okruženja (pre svega golubovi) su se prilagodili životu u čovekovom okruženju i često u potrazi za hranom posećuju različita mesta koja uključuju đubrišta, ali i naše objekte stanovanja i rada. Posledično, na svom telu mogu da nose veliki broj štetnih mikroorganizama, uzročnike preko 60 oboljenja ljudi (avijarna influenca, Q-groznica, salmoneloza, avijarna tuberkuloza i druge) kao i veliki broj ektoparazita (krpelji, stenice, perojedi) usled čega predstavljaju veliki higijenski i zdravstveni rizik.

zastita-od-ptica

Metode kontrole ptica podrazumevaju:

E

Mehaničke metode – prepreke u vidu trakastih zavesa, mreža, šiljaka, strašila i slično.

E

Fizičke metode– zvučni sistemi, laserski rasterivači i slično.

E

Hemijske metode – različiti hemijski preparati i formulacije koji odvraćaju ptice – repelenti.

E

Biološke metode – ptice predatori.

Veliki problem kod većine postojećih fizičkih metoda za kontrolu ptica je što se ptice veoma brzo prilagode sistemima koje karakteriše postojanje „lažne pretnje“. Naime ukoliko pretnja nije prava i zaista ne ugrožava ptice one će, vremenom poučene iskustvom, jednostavno zanemariti postojeće sisteme zaštite.

S toga se najboljim rešenjem pokazalo sprečavanje ulaska ptica u objekte ili određeni prostor. Ovo se najbolje postiže mehaničkim metodama, kao što su mreže i druge barijere, koje potpuno blokiraju pristup pticama. Pored toga, drugi način jeste modifikovanje ponašanja ptica upotrebom različitih sistema sa niskim strujnim naponom, na koji se ptice ne mogu navići, kao i upotrebom repelenata

Iz svega navedenog, prisustvo ptica ne treba uzimati olako, već se rešavanju ovog problema mora pristupiti  ozbiljno i sistemski.

U našem preduzeću program zaštite od ptica planiramo u skladu sa individualnim potrebama klijenta i uslovima u samom objektu. Pre same izrade programa, potrebno je utvrditi sve činjenice, kako bismo obezbedili da primenjene mere imaju pravi efekat.

Deratizacija
dezinsekcija 2
zastita-od-ptica

Pozovite nas već danas:

+381 (0)25 5155055

“ Oris “ doo sombor

Adresa: Bezdanski put bb, 25000 Sombor

Centrala: +381 (0)25 515 5 055

+381 (0)63 521 519

Whatsupp : +381 (0)63 503 669

Kontaktirajte nas